Radionica „Lajk za pametnu energiju“

Datum objave: 21.05.17 Objavio: admin

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini provodi kampanju pod nazivom “Lajk za pametnu energiju” u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”. U isti projekat je uključena i naša škola (JU “Druga osnovna škola”-Hrasnica).Dana 16.5.2017.godine sa početkom u 12:30 sati održana je radionica  za učenike VI razreda sa prof. Atomom u cilju efikasnijeg korištenja energije.

Učenici su s užitkom pratili zanimljivo predavanje i korisne savjete prof. Atoma, kojeg je predstavljao profesionalni glumac iz Banja Luke, Duško Mazalica.

Prof. Atom je postavljao pitanja za učenike, a oni su s interesovanjem odgovarali.  Za tačne odgovore učenici su dobijali i simbolične poklone.

Radionica je bila edukativnog karaktera, a učenici su dobili brošure sa  savjetima o pametnom korištenju energije, kao poklon svojim ukućanima, radi primjene u kućanstvu.

Na kraju radionice svi učenici su dobili diplome. Upriličeno je fotografisanje u školskom vrtu, sa porukama o očuvanju okoliša u povodu obilježavanja Dana zaštite životne sredine (05.6.).

Također, u sklopu spomenutog projekta u koji je uključena naša škola, provedeno je i istraživanje na temu Energijska efikasnost 20.5.2017. godine u prostorijama agencije Via Media na Grbavici. U istraživanju su ispred naše škole učestvovala tri učenike VI razreda u pratnji nastavnika-pripravnika Uzunović Ammara.

FOTOGALERIJA