Radionica nastavnika BHS jezika

Datum objave: 25.02.17 Objavio: admin

Za nastavnike BHS jezika  pripremljena je radionicu o temi: „Tehnike RWCT projekta“ (Reading and Writing for Critical Thinking – RWCT)Radionicu je pripremila i realizirala autorica udžbenika iz BHS jezika, Almira Hadžihrustić (Izdanja udžbenika IK „Sarajevo Publishing“). Na radionici su primijenjene tehnike „Književni kružok“ i „Slagalica II u nastavi književnosti“. Po završetku radionice, nastavnicima su uručeni certifikati. To je bila prilika da nastavnike upoznaju sa novim didaktičko-metodičkim materijalima koje trenutno pripremaju organizatori.

U narednom periodu također, planiraju organizirati predavanja o temama koje predlože nastavnici, a tiču se obrazovanja, nastave, edukacije prosvjetnih radnika, novih metoda učenja i podučavanja, rada sa djecom. Interesovanje kao i aktivno učešće na radionici su ostvarile i nastavnice maternjeg jezika  naše škole.

Predavanje za nastavnike BHS jezika je  održano u velikoj Sali IK „Sarajevo Publishing“ (Obala Kulina bana br. 4), u srijedu, 22. februara 2017. godine u dva termina  radionice u 10:00 sati i u 14:00 sati.

Nastavnice su radionicom bile zadovoljne, te istakle kako je ponuđeni sadržaj bio koristan i primjenjiv u svakodnevnom radu, također, ističući radnu atmosferu i ugodno društvo.S obzirom da je ovo period kada obilježavamo Dan maternjeg jezika- radionica je ujedno i simbolično obilježavanje istog. S nestrpljenjem očekujemo nastavak radionica.

FOTOGALERIJA