RADIONICA POVODOM DJEČIJE NEDJELJE

Datum objave: 12.10.18 Objavio: admin

RADIONICA POVODOM DJEČIJE NEDJELJE

U povodu obilježavanja „Dječije nedjelje“, učenici III-3 razreda naše škole su u utorak , 09.10.2018. godine zajedno sa svojom učiteljicom Kadrija Medihom i članovima sekcije „Kreativna reciklaža“, učenicima III-1 i III-2 razreda, ugostili djecu iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Učenici su došli u pratnji svojih nastavnica Belme Tahmaz Hamzić i Dženete Nurković.Upriličena je prigodna radionica simboličnog naziva „Jedini način za steći prijatelje je da budeš prijatelj-Be my friend“. Djeca su zajedno izrađivala okvire za slike, te slike sa porukama „Be my friend“.

Cilj ovog druženja je bio promovisanje ljubavi i zajedništva među djecom, jer bez obzira na razlike, svi smo mi isti i svima nam je potreban osmijeh, ljubav i prijateljstvo.

Učenici domaćini,  su kroz radionicu prezentirali svoje istraživanje o prijateljstvu, uručili simbolične darove gostima, s porukama prijateljstva, te ih animirali i razveselili zanimljivim plesom i veselim pjesmama „Moj život je moja pjesma“,“ Ruke prijateljstva“ i „Život nije siv“ i to na znakovnom jeziku uz video prezentacije.

Posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima naših učenika i upravi škole, jer su prepoznali i svesrdno podržali ovaj projekat.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVOJ UČITELJICI!

FOTOGALERIJA