Realizacija projekta „Svi za sve“

Datum objave: 23.04.18 Objavio: admin

Druga osnovna škola je postala prepoznatljiva po brojnim uspješno realizovanim projektima. Projekat za projektom, uspjeh za uspjehom. Naši učenici, njihovi roditelji, uposlenici škole i lokalna zajednica, kao jedan tim, iz dana u dan pokazuju veličinu zajedništva, podrške i humanosti.Još jedan značajan projekat pod nazivom „Svi za sve“ je realizovan u našoj školi, a podržan je od strane Vijeća roditelja i menadžmenta škole. Primarni cilj projekta je bio prikupljanje novčanih sredstava za odlazak učenika III i V razreda u Školu u prirodi, te učenika VIII razreda na ekskurziju.

U okviru navedenog projekta je u četvrtak 19.4.2018. godine, upriličeno prikazivanje dvije predstave za naše učenike, roditelje i uposlenike.

Predstava „Bosna“ za učenike od I do V razreda izvedena je u fiskulturnoj sali škole, a izveli su je članovi KUD-a „Ekrem Mujkić“ iz Butmira. Predstava je bila namijenjena za učenike nižih razreda, koji su uživali u izvedbi svojih vršnjaka.

Učenici od VI do IX razreda imali su priliku pogledati predstavu „Hasanaginica“,  koju su izveli učenici naše škole. Predstava je izvedena u dva termina u multimedijalnoj sali.

Naši učenici, njihovi roditelji i uposlenici  su još jednom pokazali svoju humanost i empatiju. Zajedno živimo vrijednosti i radimo ispravno priželjkujući pozitivne ishode. Mi ne možemo promijeniti  svijet,  ali možemo da mijenjamo sebe.

Ovim projektom smo željeli omogućiti svakom djetetu da ima drage uspomene koje će utkati u svoje djetinjstvo.

Nije čovjek ono što misli, već ono što čini!

FOTOGALERIJA