SAJAM KNJIGE

Datum objave: 4.05.17 Objavio: admin

U organizaciji sarajevskog sajma i TKD Šahinpašić, upriličena je međunarodna manifestacija 29. Međunarodni sajam knjiga i 14. bijenale knjige. U okviru ovog sajma, održane su: promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora, međunarodni susreti bibliotekara Slavista, kao i dodjele nagrada za više kategorija iz oblasti književnosti.Dana 24.4.2017.godine, članovi bibliotekarske sekcije i Vijeća učenika u pratnji pedagogice Memić Indire i bibliotekarke naše škole, Ustamujić-Sejdić Enese su posjetili sarajevski Sajam knjige.

Uspjeh Sajma, kojeg od 2002. godine zajedno organiziraju KSC Skenderija, izdavačka kuća Šahinpašić i Udruženje izdavača i knjižara BiH, dokazuju sve impresivniji brojevi – na Sajmu svake godine izlaže preko 200 izlagača, nudi se preko 150.000 naslova, održi se oko 100 promocija, a posjeti ga više od 50.000 ljudi.

Centralni dio Sajma je Bosanska kuća, mjesto gdje se odvijaju promocije djela domaćih književnika, te susreti pisaca, izdavača i publike. Djeca su uživala u svakom momentu razgledavanja i u obilju knjižnih naslova.

FOTOGALERIJA