ŠKOLA PLIVANJA ZA UČENIKE IV RAZREDA

Datum objave: 6.11.17 Objavio: admin

Za učenike IV razreda naše škole je u periodu od 16.10. do 27.10.2017. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka, realizovan projekat  “Škola plivanja“.

  Cilj ovog projekta je sistemska organizacija Škole plivanja za učenike osnovnih škola Kantona Sarajevo, edukacija djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanje pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

Učenici su s velikim nestrpljenjem čekali početak ovog projekta. Rado su u pratnji svojih učiteljica Paleta Jasminke, Jahić Vildane  i Memija Emine, te nastavnika Uzunović Ammara, odlazili na časove plivanja i istinski uživali. Imali su osiguran prijevoz, stalni nadzor, prelijepo okruženje i mnogo volje za usvajanje novih znanja i vještina.

Na samom početku obuke, instruktori su obavili testiranje učenika, kako bi utvrdili početno stanje, te provjerili dječije plivačke sposobnosti. Na osnovu toga, učenike su rasporedili u grupe.

Nakon završene obuke je obavljeno i finalno testiranje kako bi se uvidjeli postignuti rezultati, za svakog učenika posebno.

Učenici su imali priliku kroz igru i zabavu u vodi, te uz pomoć profesionalnih trenera plivanja, savladati strah, te usvojiti osnovne tehnike i vještine plivanja.  Pokazali su veliko zanimanje i interes za ovakav oblik rada.

Učenici koji su imali strah od vode, oslobodili su se i postali sigurniji u sebe i svoje sposobnosti. Oni koji su bili hrabriji, naučili su kontrolisati svoje pokrete i postali su svjesniji eventualnih opasnosti.

Disciplina i ponašanje učenika bili su za svaku pohvalu. Svi učenici su u skladu sa svojim mogućnostima savladali osnove tehnike i vještine plivanja.

Sve pohvale za projekat “Škola plivanja“!

Fotogalerija