ŠKOLA U PRIRODI ZA UČENIKE III RAZREDA

Datum objave: 17.05.17 Objavio: admin

Učenici III razreda su u periodu od 08.05. do 11.05.2017. godine, u pratnji svojih učiteljica Paleta Jasminke, Jahić Vildane i Memija Emine boravili u „Školi u prirodi“ na Bjelašnici. Uživali su u prirodnim ljepotama, učenju, druženju i razvijanju pozitivnih navika.Djeci je bio ispunjen svaki trenutak tokom boravka na Bjelašnici. Jutarnja gimnastika, učenje uz zanimljive zadatke, likovne radionice, šetnja, upoznavanje prirodnih ljepota i zajedničke igre, samo su dio realizovanih aktivnosti za učenike.

Učenje posmatranjem, istraživanjem i praktičnim djelovanjem u prirodnom ambijentu, pruža mogućnost ostvarivanja obrazovnih ciljeva svakog nastavnog predmeta pojedinačno, te sadržaja i oblika cjelokupnog nastavnog i odgojnog rada. Učenici su imali priliku usvajati nastavne sadržaje neposrednim zapažanjem, uz potpuno doživljavanje stvarnosti, a upoznali su i prošlost kraja.

Za vrijeme boravka na Bjelašnici, veoma uspješno su realizovani svi ciljevi koji su postavljeni, a tome je svakako doprinio profesionalan i kolegijalan odnos učiteljica.

Učenici su bogatiji za prelijepa iskustva koja su zajednički doživjeli, a najznačajnije od svega je da su se svi sretni i zadovoljni vratili svojim kućama.

FOTOGALERIJA