Školski bazar u Drugoj osnovnoj školi

Datum objave: 25.04.17 Objavio: admin

„Sve se može kad se hoće“, ili „Gdje ima volje, ima i načina“- ovo su drevne izreke koje tradicionalno dokazuju svi učesnici našeg Školskog bazara. I ove godine u prostorijama Druge osnovne škole u petak, 21.4.2017.godine organiziran je Bazar.U realizaciji su učestvovali učenici, roditelji, Vijeće roditelja, uposlenici i menadžment škole. Učenici, zajedno sa nastavnicima izložili su svoje kreacije, koje su uz mnogo truda i pažnje stvarali tokom godine na časovima sekcijama.

Njima su se pridružili i vrijedni roditelji sa svojim artiklima, kreacijama i onim što je neprocjenjivo, a to je prisutnost i podrška. Bazar je bio prodajnog karaktera, te jedan dio sredstava ostvarenih prihoda ide za sufinansiranje ekskurzija, Škole u prirodi, jedan dio u humanitarne svrhe, a jedan za potrebe učenika i škole.

Cilj projekta je da se učenici, nastavnici, roditelji i stanovnici naselja kroz kreativan i human rad druže i zabave, čemu svedoči i ovogodišnji slogan Školskog bazara koji glasi:
„Kad se mnogo ruku složi tad se snaga sto puta množi“.

Upućujemo iskrene čestitke svim sudionicima projekta, jer ste pokazali i dokazali vjerodostojnost stihova: „… Knjiga u ruci čitača, snovi pod krilom letača.
Mašta je bašta snivača, djeca su vojska najjača…“

FOTOGALERIJA