Studijsko putovanje u Hrvatsku i Sloveniju

Datum objave: 12.12.17 Objavio: admin

Početkom decembra, tačnije u periodu od 4. do 7. 12. 2017. godine organizirano je studijsko putovanje u sklopu projekta „Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana 2016-2018.“ Cilj ovog putovanja bio je poboljšati pristup inkluzivnom i kvalitetnom obrazovanju djeci s poteškoćama u razvoju. Također, nastojalo se steći uvid u postojeće prakse u Hrvatskoj i Sloveniji u oblasti inkluzije djece s poteškoćama u razvoju (kao i osoba sa invaliditetom) kako bi se stečeno znanje iskoristilo u svrhu unapređenja inkluzivnih praksi u BiH. Učesnici ovog studijskog putovanja ispred „Druge osnovne škole“ bili su direktorica prof. Arnela Trešnjo i prof. Fahrudin Bičo.

Tokom planiranih posjeta učesnici su imali priliku vidjeti različite vrste oblika podrške za djecu i odrasle s poteškoćama. Time su dobili sveobuhvatniji uvid u trendove u regiji kojima se može unaprijediti proces planiranja, realizacije i stručnog povezivanja sličnih inicijativa u našoj zemlji.

Ovo putovanje predstavlja nastavak dosadašnjeg rada na sprovođenju inkluzivne nastave u našoj školi. „Druga osnovna škola“ je uvijek uvažavala potrebe svakog učenika, dajući mogućnost svakom djetetu da ostvari svoje optimalne rezultate. Nadamo se da će se uspješni koraci na ovom putu nastaviti i u budućnosti.

FOTOGALERIJA