SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA

Datum objave: 13.09.18 Objavio: admin

Počela je školska 2018/2019.  godina. Prvo školsko zvono je dočekano u svečanoj atmosferi u dvorištu naše škole. Još jedna generacija prvačića donijela je posebnu radost i veliko oduševljenje koje je bilo prisutno tokom svečanog prijema, upriličenog za naše najmlađe. Ovo je jedan od najznačajnijih dana u njihovom i životu njihovih roditelja, jer prvi put sjedaju u školske klupe i kreću putem učenja i odrastanja. Veseli i razigrani, nestrpljivo iščekuju da otkriju tajne koje se kriju u učionicama, uđu u svijet brojeva i slova, druže se, uče i pjevaju.

Na samom početku svečanog prijema, iskrene riječi dobrodošlice, podrške i ohrabrenja im je uputio direktor naše škole, gospodin Ćesko Almir. Poželio im je mnogo znanja, radosti i uspjeha u školskim klupama i u životu.

Ove školske godine u našoj školi su formirana tri odjeljenja prvog razreda čiji su voditelji učiteljice:

  • Paleta Jasminka ( I-1 razred ),
  • Jahić Vildana ( I-2 razred ) i
  • Memija Emina ( I-3 razred ).

U prepunoj sali, prigodan kulturno-umjetnički program za naše najmlađe učenike, njihove roditelje, rodbinu i prijatelje, pripremili su učenici starijih razreda. Muzikom, plesom, recitalima i glumom, oduševili su naše goste, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj poseban dan.   

Najuzbudljiviji trenutak je bio susret prvačića s njihovim učiteljicama i novim prijateljima. Zajedno će oni sa svojim uspomenama, radostima i osmijesima posegnuti prema uspjehu, uz veliku nadu za bolje sutra, a najznačajnije je to što će postati dobri i plemeniti ljudi.

SRETNO U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI!

FOTOGALERIJA