SVEČANO OBILJEŽEN DAN “DRUGE OSNOVNE ŠKOLE“

Datum objave: 2.06.16 Objavio: admin

Svečanim programom i u zaista prelijepoj atmosferi je obilježen Dan naše škole. Prigodna priredba je upriličena u četvrtak 26.05.2016. godine, a u petak, 27.05.2016. godine, svečano je proslavljen rođendan “Druge osnovne škole“. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan dan. Najmlađi učenici su u dvorištu škole, sa osmijehom i cvijećem u rukama, dočekali naše goste. U protekloj godini, naša škola je zasjala novim sjajem, na čelu sa uvaženom direktoricom, gospođom Arnelom Trešnjo. Zajedno smo koračali do uspjeha i rezultati su se nizali jedan za drugim, a planirani ciljevi su se ostvarivali.

Prisutnim gostima se obratila direktorica škole i zahvalila im se što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan za nas. Ponosno je istakla veoma uspješno realizovane projekte, koji su od velikog značaja za rad i boravak u našoj školi, te unapređenje odgojnog-obrazovnog procesa.Poseban trenutak je bio predstavljanje časopisa naše škole s novim nazivom “EHO“. Časopis je nastao kao rezultat želje da se sve ostvareno u protekloj godini sačuva od zaborava.

Svojim su nastupima naši učenici izazvali oduševljenje svih prisutnih. Predstavili su se plesom, pjesmom, glumom i recitalima. Prenijeli su vesele i iskrene dječije emocije i svi su zaista uživali.  Najuspješnijim učenicima koji su ostvarili I, II ili III mjesto na takmičenjima, uručene su pohvale, a njihovim vrijednim nastavnicima zahvalnice. Učenice Hasanbegović Nejira, Jahić Hana, Ploskić Medina, Imširović Ajla i Džihan Irma su u toku devetogodišnjeg školovanja ostvarile opći uspjeh 5,00. Dodijeljene su im posebne pohvale i prigodne nagrade, koje su svojim učenjem i zalaganjem zaslužile.

Zahvalnica je uručena našoj dragoj kolegici Adrović Hajriji, koja odlazi u zasluženu penziju, uz iskrene želje da je dugo godina koristi u zdravlju. Posebno iznenađenje je priređeno direktorici uručenjem zahvalnice i cvijeća. Bio je to skromni dar uposlenika “Druge osnovne škole“ za  njen nesebičan trud i  zalaganje u proteklom periodu, kako bi se stvorili bolji uvjeti rada i boravka u našoj školi.

Zahvalnice su uručene i brojnim prijateljima škole, jer su oni prepoznali prave ciljeve koji unapređuju odgojno-obrazovni rad, te dali svoj doprinos u njihovom ostvarenju.

SVIM UČENICIMA, NJIHOVIM RODITELJIMA, UPOSLENICIMA I NAŠIM PRIJATELJIMA SRETAN DAN “DRUGE OSNOVNE ŠKOLE“!

FOTOGALERIJA