SVEČANO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BIH

Datum objave: 2.12.16 Objavio: admin

U povodu obilježavanja 25. novembra- Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općinsko vijeće Ilidža  24. novembra u Multimedijalnom centru je održalo svečanu sjednicu.Neposredno prije svečanosti delegacije su položile cvijeće na centralno  spomen- obilježje ispred zgrade Općine Ilidža. Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senanid Memić  čestitao je svim građanima Dan državnosti Bosne i Hercegovine, podsjećajući prisutne  na  značaj  i važnost ovog datuma, kao i očuvanje jedne jedine domovine koju treba zajedničkim snagama graditi i učiniti ugodnim, lijepim i sigurnim mjestom za život. Učenici osnovnih škola sa područja općine Ilidža izveli su prigodan kulturno- umjetnički program.

U programu su također učestvovali i učenici naše škole, te na dostojanstven način dali svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog praznika. Nije bilo teško prepoznati poruku koju su učenici poslali, a ona glasi da oni žele prosperitetu Bosnu i Hercegovinu gdje će ispuniti svoje snove i nadanja.

Učenike su pripremale i pratile nastavnice: Dijana Rogić, Edina Hodžić, Aldiana Laličić, Edina Podgorica i Enesa Ustamujić Sejdić.

FOTOGALERIJA