SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE ILIDŽA

Datum objave: 26.03.18 Objavio: admin

Povodom obilježavanja Dana Općine Ilidža, u ponedjeljak 12. marta 2018. godine, održana je  svečana sjednica Općinskog vijeća. Polaganjem cvijeća ispred zgrade Općine Ilidža na centralnom spomen –obilježju, započelo je obilježavanje ovog značajnog dana.

U Multimedijalnoj sali održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Općine Ilidža, prof. dr. Senaid Memić je naglasio značaj 12. marta, te poručio da samo zajedničkim radom i znanjem možemo napraviti još veći uspjeh na Ilidži.

Na sjednici su dodijeljena i najveća priznanja Općine Ilidža zaslužnim pojedinicima i kolektivima. Zahvalnicu Općine Ilidža dobio je i nastavnik naše škole Emil Kalić za inovaciju i promociju profesije, te značajan doprinos struci.

Učenici naše škole, već tradicionalno daju svoj doprinos u obilježavanju značajnih datuma. Tako su svojim prisustvom i veoma lijepim nastupom naši učenici, članovi hora Hrasnički pupoljci, uljepšali ovu svečanu atmosferu. Prisutnim gostima su se predstavili pjesmom o Vrelu Bosne i svi su zaista uživali.

Pjesma je značajna za Ilidžu, a značajna je i za nas, jer naša su djeca svojim talentom i zalaganjem ukrasila, uljepšala i opjevala prirodne ljepote svoga mjesta. Oni su mladi muzičari, koji su svoju pjesmu nesebično poklonili brojnoj publici, te na taj način promovisali neprocjenjive ljepote Ilidže, a posebno Vrela Bosne.

Našim učenicima i njihovim nastavnicima želimo još mnogo uspjeha!

FOTOGALERIJA