SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Datum objave: 9.10.16 Objavio: admin

I ove godine učenici Druge osnovne škole su dali svoj doprinos i učešće na konkursu  za likovne i literarne radove na temu „MOJ NADRAŽI ODGAJATELJ/ UČITELJ/ NASTAVNIK“.

Cilj ovog konkursa je bio značaj  5. oktobra- Dana učitelja, kao i promocija ove plemenite profesije koja doprinosi stvaranju svih drugih profesija.

Svjesni njihovog značaja i uloge u našim životima, učenici su svojim radovima pokušali iskazati riječi zahvale i poštovanja osobama koje nas usmjeravaju i  pokazuju pravac.

Svim učesnicima konkursa upućujemo čestitke, ali Komisija za pregled i ocjenu radova na nivou škole u kategoriji likovnih  radova  odabrala je  tri  najuspješnija rada i to:

1.Alisa Bjelonja VIII- 3, nastavnica Alma Arnaut Memović

2.Amina Begić II- 2, učiteljica Sanela Muzur

3.Hana Hukara V- 1, učiteljica Amira Hadžić

U kategoriji literarnih radova, prva tri mjesta su pripala sljedećim učenicima i njihovim učiteljicama/ nastavnicama:

1.Elvin Tahirović III- 1, učiteljica Jasminka Paleta

2.Ahmed Memija IX- 3, nastavnica Edina Hodžić

3.Fatima Spahović II- 3, učiteljica Lejla Ćatić

Svim učenicima i njihovim učiteljicama/ nastavnicama čestitamo uz želje da njihov trud i rad budu uvijek prepoznati i nagrađivani.

Učiteljicama/ nastavnicama upućujemo iskrene čestitke uz želje da na svom putu poučavanja nagrade budu podstrek i motivacija, jer biti učitelj/ nastavnik je privilegija i čast, te su od iznimnog značaja  za naše drušvo.

Sretan vam Dan učitelja/ nastavnika!

FOTOGALERIJA