Takmičenje osnovaca iz matematike

Datum objave: 17.03.17 Objavio: admin

U Četvrtoj gimnaziji Ilidža u četvrtak, 9. marta 2017. godine održano je XXII Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola Ilidža iz matematike. Takmičilo se 99 učenika  iz 11 osnovnih škola.U kategoriji sedmih razreda   prvo mjesto zauzela je Berina Juković  iz Treće osnovne škole, drugo mjesto je pripalo Menesi Osmanović, učenici Pete osnovne škole,  a treće mjesto je zauzela Berina Karić  iz Devete osnovne škole.

U kategoriji osmih razreda najbolja matematičarka je Azra Pamuk iz JU „Druga osnovna škola, a drugo mjesto je osvojila Selma Holjan, učenica iste škole.

Učenica Merisa Bijelonja iz Pete osnovne škole je osvojila treće mjesto. U kategoriji devetih razreda  prvo mjesto sa istim brojem bodova dijele četiri učenika: Almedina Halilović, iz Šeste osnovne  škole, Asija Fazlić iz Pete osnovne škole, Mirza Karić iz Šeste osnovne škole i Amina Ajkunić iz Prve osnovne škole.

Drugo mjesto pripalo je Esmi Bajramović iz Pete osnovne škole, a treće mjesto je zauzeo Abdulah-Ali Gilić iz Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”.Općina Ilidža je najuspješnijim učenicima dodijelila vaučer i diplome. Ovi učenici će Općinu Ilidža predstavljati i na kantonalnom takmičenju- 7. aprila 2017. godine.

Našim neprikosnovenim matematičarkama- Azri Pamuk i Selmi Holjan upućujemo iskrene čestitke i želimo im mnogo sreće u predstojećem takmičenju. Ponosni smo na vas! BRAVO!!!