TRADICIONALNI STARI ZANATI

Datum objave: 27.11.16 Objavio: admin

Kao i prethodnih  školskih godina tako i ove,  za  učenike devetih razreda  organizirali smo radionice kako bismo im bar malo olakšali  životnu odluku pred kojom se  nalaze.

U sklopu programa Profesionalne orijentacije na časovima odjeljenske zajednice upriličena je iznimno zanimljiva radionica naziva „Prezentacija tradicionalnih starih zanata“.

S obzirom na našu bogatu baštinu i prepoznatljivu tradiciju, organizatori prezentacije su se zaista potrudili  što vjernije približiti djelatnosti starih zanata.

Učenici su  imali priliku vidjeti finalne produkte pojedinih zanata, postaviti niz pitanja na koja su „iz prve ruke“ dobili odgovor, uvjeriti se u značaj istih, te se  prisjetiti  i svih vrijednosti koje polako  i nepravedno zaboravljamo.

Radionica je prezentirana  01.11.2016.godine, a učenici su posebno zadovoljni  činjenicom što je uloženi trud i rad  u ovoj djelatnosti  vidljiv i konkretan.

Također, ukoliko se žele baviti starim zanatima dobili su sve potrebne smjernice,  a mi se nadamo da su učenici svjesni da svijet na njima ostaje i da su im svi putevi otvoreni. Njihovo je samo da dovoljno jako žele i uspjeh neće izostati.