TRENING ZA NASTAVNIKE „ DRUGE OSNOVNE ŠKOLE“

Datum objave: 28.06.17 Objavio: admin

Dana, 27.06.2017. godine, u prostorijama naše škole, održan je trening za nastavnike na temu „Jačanje kompetencija za saradnju s roditeljima“, a u okviru projekta iz programa ERASMUS + pod nazivom „Teacher education-strenghtnening partnership between school and parents“.Projekat je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a program ima za cilj razmjenu dobrih praksi u obrazovanju, razvoj stručnih vještina nastavnog kadra, te poboljšanje kvalitete podučavanja i učenja.

Ovo predavanje, prezentacija i radionica su bili samo dio realizovanih aktivnosti u okviru programa ERASMUS + KA2. Realizatori današnjeg treninga su bili članovi tima za navedeni projekat iz Osnovne škole „Aleksa Šantić“. Direktor škole, gospodin Muamer Tinjak,  se na samom početku zahvalio na veoma uspješnoj saradnji s našom školom, a posebno kroz realizaciju navedenog projekta.

Radionica je obuhvatila razmjenu iskustava vezanih za saradnju s roditeljima, te njihovim uključivanjem u pojedine aktivnosti škole. Oni tako mogu mnogo doprinijeti unapređenju odgojno-obrazovnog procesa.

Direktorica naše škole, prof. Arnela Trešnjo se zahvalila gostima, te izrazila želju da se nastavi ova veoma uspješna saradnja.

Bilo nam je zaista zadovoljstvo prisustvovati ovom edukativnom druženju i razmijeniti iskustava s našim kolegama.

FOTOGALERIJA