U SUSRET BAJRAMU

Datum objave: 20.06.18 Objavio: admin

Neslućene ljepote, riječima nemjerljive, kriju se u danima ramazana i Bajrama. Vjernici  mnogobrojnim ibadetima  veličaju svoga Gospodara. Mjesec ramazan je mjesec milosti, oprosta i blagodati, a iftar je najveća radost postača. Uživajući u blagodatima, svoju radost dijelimo s prijateljima, poznanicima i nama dragim ljudima. Ramazan je duhovno putovanje koje naš razum čini bistrijim, srce budnim, a dušu zadovoljnom. To je prilika da prevlada ljubav i ljudskost, prilika da pogledamo oko sebe i sagledamo u kakvom stanju su ljudi oko nas.

U posebnom raspoloženju ovih lijepih mubarek dana, punih jedinstva i izvorne ljepote  u našoj školi je u utorak 12.06.2018. godine, povodom mjeseca ramazana i nastupajućeg blagdana Bajrama, upriličena priredba i zajednički iftar. Prigodnim programom uz ilahije, kaside i recitale, naši učenici  su nas još jednom predstavili u najljepšem svjetlu.  Zajedno sa roditeljima, uposlenicima škole i našim prijateljima su upotpunili  i uljepšali ovo zajedničko ramazansko druženje, koje je već postalo tradicionalno.

Najvrijednije djelo poslije vjerovanja u Allaha dž.š. je ispoljavanje ljubavi prema ljudima.  Ramazan i iftari su najbolje prilike za pokazivanje jedinstva. Organizovanje zajedničkih iftara jedan je od najljepših vidova dobra, kojim se vjernici mogu zbližiti međusobno, te približiti se milosti i oprostu Uzvišenog.

„Gospodaru naš, ne dopusti našim srcima da skrenu, kada si nam već na pravi put ukazao i daruj nam Svoju milost, jer Ti si, uistinu, Onaj koji mnogo daruje!“

FOTOGALERIJA