UČENIK NAŠE ŠKOLE – ŠAMPION INKLUZIJE

Datum objave: 27.09.18 Objavio: admin

U okviru kampanje „Sretno djetinjstvo“ u organizaciji UNICEF-a  i Evropske unije u Bosni i Hercegovini , upriličena je dodjela priznanja „Šampion inkluzije”. Svečana dodjela je održana u srijedu, 19.09.2018. godine u zgradi Ujedinjenih nacija (UN BiH) u Sarajevu.

Od 1. augusta građani su imali priliku da nominuju pojedince, organizacije, škole ili institucije koje se zalažu za jednaka prava svakog djeteta. Cilj ovog konkursa je bio da se nagrade oni koji su dali značajan doprinos da se djeca u njihovoj okolini razvijaju do svog punog potencijala.

Više od 100 pojedinaca i organizacija je bilo prijavljeno na konkurs, a organizatori su najzaslužnije proglasili „Šampionima inkluzije“. Svečanu dodjelu diploma uveličao je dolazak Lucy Meyer, višestruke šampionke Specijalne olimpijade, koja je šampionima i šampionkama dodijelila priznanja.

Učenik I-3 razreda naše škole  Nidal Memija je zaslužno proglašen „Šampionom inkluzije“. Nidal je brat blizanac dječaka s autizmom. Zajedno pohađaju prvi razred, što za njegovog brata Daanina predstavlja veliki izazov.  Daanin ima sreću da pored sebe ima brata, čije je zalaganje  vrijedno divljenja i zaslužuje ohrabrenje svih nas.

Ponosni smo na sve naše učenike, njihove roditelje i uposlenike naše škole, jer prihvataju druge i drugačije, pružajući ruku podrške i razumijevanja.

BUDIMO NOSIOCI INKLUZIVNIH PROMJENA!

FOTOGALERIJA