Ulična utrka „Amer Ćenanović“

Datum objave: 14.04.19 Objavio: admin

Prvog aprila 2019. godine navršiće se osam godina od prerane smrti načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanovića. Tim povodom u znak sjećanja na ovog velikog i plemenitog čovjeka, 29. marta već osmu godinu zaredom održana je ulična utrka „Amer Ćenanović“.

U trci dužine oko tri kilometra, koju je organizovala Općina Ilidža, učestvovalo je 500 učenika osnovnih i srednjih škola od kojih je 24 bilo učesnika iz naše Druge osnovne škole. Učenike su predvodili nastavnici Adisa Divoš i Mirza Mahmutović.

Prvo mjesto među djevojčicama osnovnih škola osvojila je Hena Kapidžić iz Desete osnovne škole, drugo Almina Selimović iz Osnovne škole Hilmi efendije Šarić i treće Lejla Bibović iz Šeste osnovne škole. U kategoriji dječaka prvi kroz cilj prošao je Aldin Fazlagić iz Druge osnovne škole, drugi Edin Smajić iz Devete osnovne škole i treći Seid Pramenković iz Devete osnovne škole.

Medalje i zahvalnice pobjednicima su uručili predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Muhamed Omerović i Edin Hošić dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža.

Od srca čestitamo našem Aldinu te nastavnicima Mirzi Mahmutoviću i Adisi Divoš i zahvaljujemo im se na tako časnom predstavljanju naše škole!

FOTOGALERIJA