Uređenje dvorišta i prostorija “Druge osnovne škole“

Datum objave: 10.05.16 Objavio: admin

Tokom mjeseca aprila, izvođeni su intenzivni proljetni radovi na uređenju dvorišta i prostorija naše škole, okružene prekrasnim, prostranim, zelenim površinama. Da bi se obogatilo to prelijepo prirodno okruženje, zasađeno je dvadeset sadnica tuja.

Uređenje dvorišta

Školsko dvorište je prostor gdje najmlađi provode dosta vremena, pa će tako steći i naviku da su okruženi zelenilom, te da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini. Uz već postojeći zabavni park, trim stazu, klupe za odmor i klackalice, naši učenici mogu boraviti na čistom zraku, što doprinosi njihovom pravilnom fizičkom i psihičkom razvoju.

Uređenje dvorišta

Uljepšane su i prostorije naše škole koje odišu toplinom i ljepotom. Postavljene su ukrasne police i saksije sa cvijećem u učionicama i holu škole. Sve to je doprinijelo da prostor u kojem borave učenici bude još prijatniji, te da mogu uživati prilikom usvajanja nastavnih sadržaja i u različitim vannastavnim aktivnostima. Na taj način se razvija ekološka svijest i osjećaj da smo i mi dio prirode.

Uređenje dvorišta

Veliki je značaj uređenja i stvaranja prijatnog prirodnog okruženja za djecu. Tako se uče njegovati, čuvati i cijeniti prirodne ljepote.
Našim vrijednim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima želimo ugodan boravak i mnogo uspjeha u prelijepim prostorijama i prirodnom okruženju naše škole!