Vaiana-Potraga za mitskim otokom

Datum objave: 9.12.16 Objavio: admin

U četvrtak, 08.12.2016. godine učenici  IV i VI razreda naše škole posjetili su Cinema City  u Sarajevu. Učenici su imali priliku uživati u 3D projekciji animiranog filma „ Vaiana“-  Potraga za mitskim otokom.

Sa zanimanjem su pratili avanturu tinejdžerice Vaiane u opasnu misiju kako bi spasila svoj narod. Tokom svog putovanja, Vaiana upoznaje moćnog Mauija, koji joj pomaže u njenoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko okeana u  pustolovini punoj akcije, a Vaiana ostvaruje drevnu misiju  svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila-  svoj vlastiti identitet.

Osmijeh i zadovoljstvo na  licima učenika su svjedoci da su uživali u izuzetno zanimljivoj projekciji. Učenici su na koncu animiranog filma istakli pouku da i pojedinac može promijeniti mnogo ukoliko se trudi i iskreno teži tome.

Naša škola nastoji pružiti učenicima edukaciju i izvan školskih klupa, te im tako omogućiti učenja iz neposrednog okruženja. Organizacija ovakvih vidova edukacije učenika, doprinosi unapređenju odgojno-obrazovnog rada. Posebno smo ponosni na roditelje naših učenika koji se uvijek rado odazovu i podrže organizaciju i realizaciju ovakvih i sličnih posjeta.

Prepričavajući omiljene dijelove projekcije, uputili smo se u školu, željno iščekujući narednu posjetu.Učenike IV razreda su pratile nastavnice razredne nastave: Amra Medar, Suvada Studenović i Amira Hodžić. Učenici VI razredi su posjetu upriličili u pratnji razrednih starješina: Elvis Alić, Aldiana Laličić i Emina Ljatifi.

FOTOGALERIJA