VRIJEDNI UČENICI ŠESTIH RAZREDA

Datum objave: 19.05.17 Objavio: admin

Učenici JU “Druge osnovne škole” su vrijedni i postižu odlične rezultate kako u nastavnim tako i u vannastavnim aktivnostima. U vezi s tim  vrijedno je spomenuti i istaknuti mlađu populaciju, te ćemo ovom prilikom nešto reći o učenicima- Emini Hukić i Fočo Nuhu.U subotu, 29.4.2017.godine u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine na Palama je održano državno prvenstvo u karateu. Učestvovalo je 49 ekipa sa ukupno 800 takmičara.

Član Karate kluba Champion Ilidža i učenik Druge osnovne škole, Nuh Fočo osvojio je prvo mjesto u kategoriji dječaka do 12 godina. Do zlatne medalje Nuh je pobjedio u pet mečeva i tako postao državni prvak i član Karate reprezentacije BiH sa kojom će učestvovati na Balkanskom karate prvenstvu za dječake u Istanbulu. Bitno je spomenuti da je Nuh 2016.godine bio viceprvak BiH u karateu i učesnik Balkanskog prvenstva u Beogradu.

Članica Karate kluba Kapiten sa Ilidže i učenica Druge osnovne škole, Emina Hukić osvojila je treće mjesto u kategoriji djevojčice 2005. godište. Do trećeg mjesta Emina je bila slobodna u prvom žrijebu, drugu borbu je pobjedila ubedljivo. U trećoj je izgubila i tako ostala u četvrtoj borbi za treće mjesto gdje je dobila na preglasavanju sudija jer je bila borbenija. Ušla je u širi izbor reprezentativaca BiH za nastup na međunarodnim turnirima u 2017. godini.

Čestitamo našim učenicima na postignutim uspjesima, puno sreće na predstojećim takmičenjima u nadi da će njihovi rezultati biti najbolji ambasadori kako države Bosne i Hercegovine, tako i nas I naše škole. Bravo!

FOTOGALERIJA