ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO CILJA

Datum objave: 6.06.16 Objavio: admin

Kažu da bi dijete bilo odgojeno  neophodan je samo jedan uvjet-  a to je odgojen roditelj. Šta želimo reći? Želimo reći da smo ponosni na našu odgojenu djecu, ali i na njihove roditelje. Navedene riječi će vam biti jasnije ukoliko budete stpljivo čitali prilog do kraja.

Počet ćemo ovako:
Vikend je, tačnije subota. Svi znamo šta taj dan znači. Subota je sinonim za porodicu, prijatelje, neodložne posjete, rekreaciju, odmor, posjete bolesniku, staroj majci ili neni i mnoštvo drugih obaveza koje su rezervisane baš za taj dan, za subotu.

Ali….
Vijeće roditelja, Uprava „Druge osnovne škole“, zainteresirani nastavnici planirali su zajednički izlet.
Prethodno je bila  dogovorena posjeta vodopadu Kravice. Međutim,…

Sada  pomenuta izreka s početka priloga ima svoje pravo i potpuno značenje.

Vijeće roditelja u saradnji sa Ekološkim udruženjem „Aleja“ i Upravom škole organizira akciju- farbanje školske ograde. Odabir: izlet- farbanje ŠKOLSKE ograde, nije ravnopravan, niti ima istu mjernu jedinicu, ali kada znate o kakvim  roditeljima je riječ, pomenuta akcija je (slobodno mogu reći)- logičan slijed. Subota, 04.06.2016.godine radna akcija koja je vještim potezima i znalačkim prstima  pretvorena u korisno, uzorno druženje koje može biti primjer mnogima .

Stoga, nizati riječi nema svrhe, jer šta god kažemo ne može predočiti sliku, atmosferu i raspoloženje tog dana. Nekad i pored  mnogobrojnih riječi jednostavno, ne možete iskazati emocije koje su izazvane učinjenim djelom.

Djela govore više od riječi. Pogledajte fotografije, uvjerite se i prosudite sami!

Mi se srdačno zahvaljujemo svim učesnicima uz poruku da smo ponosni na našu saradnju.
HVALA VAM !!!

FOTOGALERIJA