Obuka nastavnika za korištenje Edmodo platforme u nastavi

Datum objave: 20.02.19 Objavio: admin

Prateći moderne tokove u obrazovanju i komunikaciji, uprava i nastavnici „Druge osnovne škole“ željeli su olakšati praćenje nastave učenicima koji pohađaju „Školu skijanja“. S tim u vezi započela je obuka nastavnika za korištenje programa Edmodo.

Edmodo je društvena mreža nastala sa ciljem povezivanja i saradnje učenika i nastavnika, a postoji od 2008. godine. Od tada do danas dogodile su se brojne promjene u funkcioniranju ovog servisa. U početku to je bila platforma za mikrobloging, da bi sada to bila cjelovita društvena mreža s brojnim aplikacijama korisnim za učenike i nastavnike.

Edmodo se pokazao kao izvanredno motivacijski program prihvaćen od učenika, ali i nastavnika. Pomoću njega interakcija profesor – učenik i učenik – učenik postaje direktna i snažna, komunikacija je svakodnevna, dijeljenje sadržaja jednostavno, a rezultati rada odmah vidljivi.

U ovo smo se uvjerili nakon predavanja i obuke koju nam je u prostorijama „Druge osnovne škole“ upriličio naš kolega, Nedžad Botulja, nastavnik informatike. U vrijeme mjeseca januara, tačnije 25.1.2019. sa nama je podijelio navedene mogućnosti ove platforme, te smo spremni i bez dodatnog pritiska dočekali sedmice online nastave za učenike šestih razreda koji su planirani za projekat „Škola skijanja“.

 

Comments are closed.