Emisija „Ne znaš?! Smisli!“ u Drugoj osnovnoj školi

Datum objave: 19.04.19 Objavio: admin

Redakcija programa za djecu i mlade ispred BHRT – Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je u utorak, 16.4.2019. i srijedu, 17.4.2019. godine u biblioteci naše škole realizovala snimanje emisije „Ne znaš?! Smisli!“.

Prvi dan su održane pripreme za snimanje koje uključuju izbor učenika /učesnika, tačnije petero djece, odabir lokacije snimanja, kao i neke druge pojedinosti. U emisiji su učestvovali učenici Amina Spahović, Adna Durmo, Nuh Fočo, Lejla Lokvančić i Nejra Salihović. Organizaciju snimanja emisije je realizovala bibliotekarka škole, Enesa Ustamujić-Sejdić.

Snimanje je održano drugi dan u našoj školskoj biblioteci. Učenici su sa oduševljenjem prihvatili učešće u emisiji „Ne znaš ?! Smisli!“. Za učenike, odnosno učesnike emisije ovo je bilo jedno pozitivno, s oduševljenjem prihvaćeno i zanimljivo iskustvo, koje će zasigurno dugo, dugo ostati urezano u lijepom sjećanju. Učenici su se predstavili u najboljem svijetlu, istaknuvši sve svoje aktivnosti koje sprovode u slobodno vrijeme, kao i poruku koju žele prenijeti gledaocima emisije, s akcentom na njihove vršnjake. Svim srcem pozdravljamo sam koncept emisije, koji je izuzetno edukativno-zabavnog karaktera, a pod autorstvom gospodina Zametica Emira. Zadovoljstvo nam je bilo sarađivati sa svestranim gdinom- Emirom, koji je po vokaciji komparativista književnosti i bibliotekar, a pored toga dramski pisac, scenarista, novinar, program menadžer Festivala ulične umjetnosti Sarajevo. Zametica je autor radio-drama “Samosmijeh”, “Park” i “Stubovi društva” kao i autor tekstova dječijih predstava “Sanjao sam sve je bijelo” i  “Ljubav će vas vratiti vašoj kući”, te drame “Arčundija i Čerundolo”.

Čestitke našoj vrijednoj ekipi, pobjednici Amini i našoj Enesi na nesebičnom zalaganju da se i ovaj put škola predstavi na najbolji mogući način! Odličnoj ekipi emisije želimo mnogo uspjeha, znanja i zabave u narednim snimanjima!

[envira-gallery id=”4870″]