POSJETA BUDUĆIH PRVAČIĆA, ČLANOVA VRTIĆA „RADOST” DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 10.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Posjeta dječice vrtića „Radost” je realizovana 9. juna 2023. godine, s ciljem olakšavanja prelaska iz vrtića u osnovnu školu. Oni će da budu naši budući đaci prvaci od septembra naredne školske godine. Također, svi zajedno su posjetili i Četvrtu osnovnu školu.

Djeca su imala priliku upoznati školske prostorije i družiti se s učenicima četvrtih razreda, kao i budućim učiteljicama prvih razreda. Toplim dočekom, učenici četvrtih razreda su ih počastili slatkišima i pjevanjem pjesmica. Također, posjetili su i jednu učionicu šestih razreda, kako bi vidjeli buduće učionice u kojima će provoditi vrijeme od septembra. Učenici šestog razreda su ih srdačno dočekali riječima dobrodošlice i osmijehom na licu.

Na kraju obilaska, pedagogica im je zaželjela sretan završetak predškolskog odgoja i sretan početak osnovnoškolskog obrazovanja. Napravljena je zajednička fotografija ispred škole, kao i mnoge druge koje su ovjekovječile lijepo zajedničko druženje. Učenici četvrtih razreda su im ukratko prenijeli šta će ih dočekati u septembru te im približili njihova iskustva radosti, sticanja znanja, lijepih i veselih trenutaka.

Sveukupno, posjeta je bila nadasve uspješna i ispunjena dječijim ushićenjem.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA