SVEČANO SMO OBILJEŽILI POČETAK ŠKOLSKE 2024/2025. GODINE

Datum objave: 10.09.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Početak školske godine uvijek je poseban trenutak ispunjen uzbuđenjem, očekivanjima i novim izazovima. U ponedjeljak, 2. septembra, naša škola s veseljem je dočekala svoje učenike. Nakon formiranja redova, ponosno i dostojanstveno uz intoniranje himne naše domovine i okrenuti zastavi BiH uz gromoglasan aplauz, označili smo početak nove školske godine. Kao i svake godine, prvi dan bio je obilježen osmijesima, radošću, dijeljenjem svojih ljetnih iskustava i planova za buduće školske aktivnosti.

Ulazak u školski svijet svečano je obilježen i za naše najmlađe učenike-PRVAČIĆE. Na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade organiziran je centralni prijem prvačića svih ilidžanskih osnovnih škola. Nasmijani, vedri i uzbuđeni, njih 762 zastavom BiH ukrasili su Trg Četvrte viteške motorizovane brigade. Nakon zajedničkog prijema uz pjesmu i ples, dočekali smo četiri odjeljenja prvačića, koji su se upoznali i sa svojom Drugom osnovnom školom.

Naša škola spremna je za nove izazove sa željom da nam i ova školska godina donese mnoštvo novih znanja, vještina i uspjeha za naše učenike.

Neka sljedeće misli budu vaša inspiracija i vodilja i ove školske godine:

  • Znanje je moć.
  • Neka ti znanje bude alat, a trud ključ uspjeha.
  • Svi veliki uspjesi počinju s jednim malim korakom i hrabrošću da se krene naprijed.
  • Ne postoji granica za ono što možeš postići ako vjeruješ u sebe i uložiš trud.
  • Učionica je mjesto gdje se stvaraju snovi, hrabro sanjaj i vrijedno radi na njihovom ostvarenju.
  • Tvoja budućnost je u tvojim rukama. Uči, rasti i nemoj prestati sanjati!

DRAGI UČENICI, SRETAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE!

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA