ANTIBAJKA U OKVIRU PROJEKTA „SVI ZA SVE“

Datum objave: 29.03.19 Objavio: admin

Bajka može da se rodi kad god srce jako želi,

kad god dječijoj duši godi kad se s maštom sprijatelji.

Kažu da u željama treba biti umjeren, jer vlas slame ne može planinu nositi. Sigurni smo da su naše želje umjerene, jer hoćemo da svako dijete ima drage uspomene, koje će utkati u djetinjstvo s mogućnošću vjere da su bajke moguće.

Projekat „Svi za sve“ je već nekoliko godina pokazao vrijednosti koje živimo, put kojim idemo, ciljeve koje imamo. U okviru projekta je od 18.03. do 22.03. 2019. godine u nekoliko termina, upriličeno prikazivanje predstave „Antibajka“ u prostorijama naše škole. Projekat je podržan od strane Vijeća roditelja i menadžmenta škole. Primarni cilj projekta je bio prikupljanje novčanih sredstava za odlazak učenika VIII razreda na ekskurziju.

Učenike u čijoj izvedbi smo imali priliku uživati, pripremale su nastavnice Edina Hodžić, Edina Podgorica i Alma Pamuk, a da ugođaj bude potpun pobrinule su se Alma Arnaut-Memović, Selma Ćehović, Enesa Ustamujić-Sejdić i nastavnik Elvis Alić. Svoj nesebični doprinos i htijenje da uloge iznesu na poseban način su dali sljedeći akteri:

Ahmed Lapjani, Adna Durmo, Alta Šabović, Melisa Kucalović, Lamija Vatić, Aner Atović, Belma Salčin, Medina Gadžo i Nejra Salihović.

Druga osnovna škola je postala prepoznatljiva po brojnim uspješno realizovanim projektima. Projekat za projektom, uspjeh za uspjehom. Naši učenici, njihovi roditelji, uposlenici škole i lokalna zajednica, kao jedan tim, iz dana u dan pokazuju veličinu zajedništva, podrške i humanosti. Biti human i velikodušan, biti topao i osjećajan su karakteristike dobrih i plemenitih ljudi. Humanost je vrlina u koju je utkana neviđena dobrota, velikodušnost, ljubav i nježnost. To je osobina vrijedna divljenja. Neopisiv je osjećaj kada vidimo radost u očima osobe kojoj smo pomogli, na bilo koji način i bilo kojim postupkom. Mi ne možemo promijeniti svijet, ali mijenjamo sebe, jer nije čovjek ono što misli, već ono što čini.

Hvala učenicima i njihovim nastavnicama što su nam upriličili još jedno nezaboravno iskustvo!

FOTOGALERIJA