BAJRAMSKI PAKETI

Datum objave: 21.05.20 Objavio: admin

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, već nekoliko godina, provodi akcije prikupljanja pomoći djeci–učenicima Konjević Polja i Nove Kasabe. Akcija je pokrenuta i ove godine, a pomoć je u vidu prehrambenih artikala i sredstava za ličnu higijenu. Obzirom da se radi o djeci, nastojalo se prikupiti što više slatkiša, sokova i grickalica.

U želji da još jednom pokažemo svoju humanost i uljepšamo bajramske dane djeci Konjević Polja i Nove Kasabe, pridružili smo se i ovoj akciji koju je podržalo Vijeće roditelja naše škole.  Akcija prikupljanja pomoći je trajala do 20.5.2020. godine. Ponosni smo na naše učenike, njihove roditelje i uposlenike koji su se rado odazvali akciji i još jednom pokazali svoju plemenitost i humanost.

Na ovaj način se učimo poštovanju osnovnih ljudskih vrijednosti, postajemo bolji, tolerantniji i fleksibilniji. Još jednom smo dokazali da je sreća potpuna samo ako je dijelimo s drugima.   

Želimo da se zahvalimo svima, koju su učestvovali u ovoj humanoj akciji, uz želju da vaša dobrota bude nagrađena na najbolji mogući način.