SRETAN DAN UČITELJA!

Datum objave: 5.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Od početka čovječanstva učenje je bilo važan dio čovjekovog života. Čovjek je učio da hoda, govori, lovi, jede, komunicira i druži se, izrađuje različite predmete, misli, piše… Na čovjekovom putu učenja uvijek je bio neko uz njega  ko ga je vodio, bodrio, pomagao i podizao kada padne. U kasnijim društvima učenje i obrazovanje je bilo stvar prestiža i nije bilo lahko dostupno. Ne tako davno i na našem podneblju učenje nije bilo dostupno svima, a oni sretniji koji su opće dobili priliku da uče morali su neuslovnim putevima pješice prelaziti velike udaljenosti do željenog znanja.

U današnjem vremenu gdje nam je sve lahko dostupno postoje ljudi koji se zovu učitelji. Učitelji  koji dijele svoje vrijeme i znanje. Učitelji koji podučavaju, pomažu, bodre, odgajaju. Učitelji koji zajedno sa učenikom prolaze i doživljavaju lijepe i manje lijepe događaje, koji zajedno idu putem što se zove život.

5. oktobar se zvanično u svijetu obilježava kao Dan učitelja, a JU “Druga osnovna škola” Ilidža/Hrasnica je i ove godine prigodno obilježila ovaj dan u svim razredima i odjeljenjima. Učenici Vijeća učenika su snimili video čestitku, a ostala odjeljenja su se svojim učiteljima/nastavnicima zahvalili izradom panoa, crtežima i literarnim radovima (fotogalerija).

Hvala svim našim učiteljima/nastavnicima za vrijeme, rad i trud. Hvala im za veliki doprinos čovjeku i čovječanstvu.

“Učitelj dotiče vječnost: niko ne može reći gdje prestaje njegov utjecaj.” Henry Adams

                                                                                                                                             Pripremila: Amra Mešić