DAJ PLANETI MALO SREĆE, BUDI COOL I POČISTI SMEĆE

Datum objave: 24.04.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Čovjek je stvoren da bi se kretao i bio koristan, a kažu da je najkorisniji onaj čovjek od kojeg koristi ima najviše ljudi. Postoje različiti načini da se krećemo i budemo korisni i sebi i drugima, a briga i čuvanje okoliša su samo jedan od načina.

Svaka promjena ka dobru kreće prvim, malim korakom. A da je za prvi korak potrebna samo dobra ideja i malo volje pokazali su nam učenici VIII-3 razreda i njhova razrednica Đana Merčep. Naime, dana 22.4.2024, povodom Dana planete Zemlje, navedena ekipa učenika je bila pokretač i realizator akcije čišćenja otpada u naselju oko naše škole. Uz pratnju razrednice učenici su marljivo radili i brzo napunili četiri velike vreće smećem, doprinoseći čistijem okruženju i dajući primjer drugima kako se treba odgovorno odnositi prema našoj planeti. Za vrijeme akcije poštovane su higijenske mjere i učenici su nosili rukavice, a cjelokupna akcija je prošla u veselom raspoloženju uz šalu i smijeh. Učenici su bili sretni što se kreću i što su od koristi, a nakon završetka akcije su se zasladili voćem i slatkišima u prostorijama škole.

Vrijedni učenici su nam poslali jasnu poruku o važnosti očuvanja okoliša i kako će biti mnogo lakše i ljepše ako svi budemo vodili računa i bacali svoje smeće na predviđena mjesta za smeće.

„Tek kad sasiječete posljednje drvo, tek kad zatrujete posljednju rijeku, tek kad upecate posljednju ribu, tek tada ćete saznati da se novac ne može jesti.“ (Indijansko proročanstvo)

Pripremila: Amra Mešić

FOTOGALERIJA