DALAL DONIRALA KOSU ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA

Datum objave: 7.11.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pokrenulo je javnu akciju šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka. Njihov novi projekat “Moja kosa, tvoja kosa” ima za cilj da se pomogne djeci koja su pretrpila gubitak kose tokom tretmana, liječenja i borbe sa bolešću.

Izrada jedne dječije medicinske perike traje u prosjeku oko 50 sati, a potroši se oko 500 grama ljudske kose. Potrebno je od šest do osamnaest različitih donatora da bi se napravila samo jedna perika.

Dalal Muzur, učenica trećeg razreda Druge osnovne škole, odlučila je da se ošiša i donira svoju kosu u sklopu ovog humanog projekta. Ono što je posebno značajno naglasiti je da je Dalal sama izrazila želju da donira svoju kosu i tako pomogne da se vrati osmijeh i samopouzdanje bolesnoj djeci.”Učili smo je da dijeliti ne znači gubiti već dobijati. Činimo dobra djela bez puno buke i idemo dalje”, istakli su članovi porodice Muzur.

Nadamo se da će ovaj divan gest naše Dalal poslužiti kao inspiracija i poziv drugima da se uključe u akciju doniranja kose za djecu oboljelu od raka. 

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA