DANI KOTORAČKIH BITAKA

Datum objave: 23.03.17 Objavio: admin

Dana 17.03.2017. godine u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca ,,Unija veterana“ pri Općini Ilidža, upriličeno je obilježavanje tradicionalno- memorijalnog historijskog susreta. Centralna manifestacija povodom obilježavanja presudne bitke održana je ispred spomen obilježja i objekta mjesne zajednice Donji Kotorac, sa početkom u 10, 00 sati. Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom  šutnje, odala se počast svim poginulim borcima, šehidima- sinovima i kćerima Bosne i Hercegovine.U okviru programa, nakon pozdravnog govora i uvodnog obraćanja gospodina Dučić Harisa, upriličeno je intoniranje naše državne himne kao i polaganje cvijeća na spomen obilježje. Potom je održan historijski sat, evociranje uspomena na ratne dane, na čelu sa gospodinom Skenderagićem koji je bio pripadnik Četvrte viteške motorizovane brigade.

Prigodan govor održao je i načelnik Općine Ilidža, prof. dr. Senaid Memić, koji je istakao snagu prijateljstva i sloge, koja je bila prisutna u ratu i koja ne smije izostajati ni danas. Pored gospodina Memića, prisutnima se obratio i Fikret Prevljak, vojni komandant, koji je pozvao prisutne učenike da iskreno vole svoju zemlju i da budu ponosni na istu.

Potom su uslijedila predstavljanja učenika Osme osnovne škole i Druge osnovne škole. Ispred naše škole, učenica VII-2 Amina Spahović je pročitala svoj literarni rad pod nazivom ,,Bosnom se zemlja i rijeka ova zove“, za koji je osvojila III mjesto na konkursu za Muzej Alije Izetbegovića. Zatim je uslijedio recital naših učenica osmog i devetog razreda pod nazivom ,,Draga moja majko Bosno.“ Ovaj tradicionalni skup ispred naše škole je posjetilo 25 učenika u pratnji direktorice škole- Arnele Trešnjo, Aldiane Laličić, nastavnice engleskog jezika i književnosti i bibliotekarke naše škole- Enese Ustamujić-Sejdić.

FOTOGALERIJA