DJECA  U SAOBRAĆAJU – POLICAJAC PRIJATELJ

Datum objave: 7.02.19 Objavio: admin

U okviru podrške lokalne zajednice školama i projekta „Rad policije u  zajednici“, 06.02.2019. godine u našoj školi, realizovana je radionica o saobraćaju.

Učenici prvog razreda, njihove učiteljice i pomoćnik direktora su prisustvovali predavanju, te učestvovali u radionici koju je ispred Policijske uprave Ilidža, realizovala gospođa Mira Šljivić.

Ovo je bila još jedna u nizu posjeta našim najmlađim učenicima. Tema predavanja je bila „DJECA  U SAOBRAĆAJU-POLICAJAC PRIJATELJ“, koja je edukativno-zabavnog karaktera, a generalni cilj je bio da se djeca informišu o zanimanju policajca i sigurnosti u saobraćaju.

Učenici su zaista s oduševljenjem pratili zanimljivo i korisno predavanje.  Pogledali su i animirani film „Pažljivko“ i upoznali se s pravilima kretanja pješaka u saobraćaju. Vješto su odgovarali na pitanja i učestvovali u vježbama o pravilnom prelasku ulice.

Djeca su zaista uživala i pokazala veliki interes za zanimanje policajca. Njihova sigurnost je najvažnija, a mnogo zavisi od ponašanja na putu od kuće do škole i obrnuto.

Iskreno se nadamo da će sadržaje koje su usvojili nastaviti primjenjivati.

FOTOGALERIJA