DONACIJA ADDIKO BANKE DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 18.10.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Tmurne jesenje dane obasjala je jedna lijepa posjeta našoj školi. U utorak 29.09.2020. u goste su nam došli uposlenici Addiko banke u Sarajevu. Povod njihove posjete bio je projekat na kojem su vrijedno radile nastavnica Izeta Aljović i bibliotekarka Enesa Ustamujić – Sejdić. Realizacijom projekta, Addiko banka je našoj školi donijela deset kompleta lektira za učenike od prvog do devetog razreda. Ovom donacijom naš bibliotečki fond je značajno unaprijeđen.

“Društveno odgovorno djelovanje Addiko banke je fokusirano na podršku djeci i podršku kulturi. Smatramo da je od nemjerljive važnosti učenicima omogućiti da istražuju književnost, te da će ova donacija učiniti čitanje lektira zanimljivijim, a školi dugoročno riješiti problem nepotpunog bibliotečkog fonda. Već četvrtu godinu u sklopu projekta Addiko Cares realizujemo ovakve i slične donacije i zadovoljstvo nam je biti od koristi za zajednicu u kojoj poslujemo”, istakla je Emina Bajramović, voditeljica poslovnice Addiko banka na Ilidži.

“Addiko banka je jedna od rijetkih kompanija koja je spremno odgovorila na našu molbu i našim učenicima obezbijedila nove knjige, te time obogatila našu biblioteku za čak deset novih naslova. Zahvalni smo Addiko banci što je dio našeg nastojanja da u svijetu tehnologije pokušamo podržati radoznale kreativce, maštovite stvaraoce, ljubitelje pisane riječi, kao i sve one koji smiraj i ‘bijeg’ pronalaze u knjizi.Djecu učimo da je knjiga prijatelj, a od djece učimo da su knjige naši prijatelji, bez obzira na vrijeme i prilike. U ime učenika i uposlenika Druge osnovne škole Ilidža, zahvaljujemo Addiko banci na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti rad naše biblioteke,“ riječi su direktora Almira Ćeske.

Nadamo se da će naši učenici uskoro moći uživati čitajući svoje omiljene naslove u školskoj biblioteci.

Pripremila: Selma Bećirović