DONACIJA ZA NAŠE UČENIKE

Datum objave: 21.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

DONACIJA ZA NAŠE UČENIKE

Novonastala situacija u proteklom periodu, dosta je promijenila način našeg života i rada. Ova promjena se posebno odrazila na obrazovanje, gdje je tradicionalan način nastave u učionicama, morao da se premjesti u online okruženje. Te promjene su zahtijevale brzo prilagođavanje i planiranje budućih koraka u odgojno-obrazovnom procesu. Uloga nastavnika i obrazovnih ustanova je ostala ključna za mlade ljude, samo na malo drugačiji način.

Prelazak na online obrazovanje je bilo neophodno, ali su se pojavili novi problemi. Svi učenici nisu imali neophodnu opremu koja bi im omogućila pohađanje ovakvog tipa nastave. Svjesni ovog i brojnih drugih problema, dobri i plemeniti ljudi su u ovom izazovnom vremenu mnogo puta, na razne načine, pokazali svoju humanost. U proteklom period su pristizale brojne značajne donacije. Jedna donacija koja će najviše obradovati naše učenike, humano je djelo naše nastavnice Amere Peljto. Ova vrijedna i za sve nas značajna donacija se sastoji od četiri računara i jednog kopir aparata. Na ovaj način su osigurani još bolji uvjeti za realizaciju i praćenje nastavnog procesa.

U ovom teškom vremenu zajedno nastojimo odgovoriti svim zadacima na najbolji mogući način, te unaprijediti odgojno-obrazovni proces u interesu prvenstveno učenika. Zajednički nam je cilj lakše prevazilaženje ove novonastale situacije, koja nas je iznenada zadesila. Nesebičan, odgovoran i bezuslovan pristup odgoju i obrazovanju naših učenika, jedini je pravi put u ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Pripremila: Emina Memija