DONACIJA ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

Datum objave: 22.10.20 Objavio: Rialda Bibuljica

DONACIJA ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA 

Zbog trenutne epidemiološke krize, predstavnici Fondacije Dogs Trust u BiH su odlučili da osmu godišnjicu rada s djecom osnovnih škola Kantona Sarajevo, te odlične saradnje s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, obilježe jednom veoma značajnom donacijom. Generalni cilj Fondacije je pomoći u zaštiti zdravlja djece, kao najranjivije kategorije društva.

Ovom vrijednom donacijom je obuhvaćena i naša škola. Donacija se sastoji od kvalitetnih, pamučnih, zaštitnih maski u tri sloja, za djecu od prvog do petog razreda, kao i zanastavno osoblje. Donirani su idozatori za dezinfekciju, kao i značajna količina dezinfekcijskih sredstava.

Fondacija Dogs Trust u Kantonu Sarajevo, uz odobrenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, te na zadovoljstvo nastavnika, roditelja i učenika, već punih osam godina finansira i provodi edukaciju školske djece. Edukativno-zabavne radionice se realizuju s djecom od 7 do 11 godina. Primarni cilj ovih radionica je pomoći djeci da budu što sigurnija u blizini pasa ili u kontaktu s njima, ali ih i osvijestiti da bi kao budući građani bili što odgovorniji. Dogs Trust interaktivne radionice djeci, kroz učenje o psima, pomažu u izgradnji samopouzdanja i empatije.

Želimo se od srca zahvaliti Fondaciji Dogs Trust na našoj uspješnoj saradnji, brojnim edukativnim sadržajima za naše učenike, a posebno na ovoj vrijednoj donaciji koja ima za cilj zaštitu zdravlja. 

Učenjem djece poštivanju mjera, učimo ih i poštivanju pravila, ato je potencijalni temelj preuzimanja odgovornosti u odrasloj dobi.

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA