DRUŽENJE/RUČAK ZA KORISNIKE PRODUŽENOG BORAVKA

Datum objave: 2.04.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Da je za sreću potrebna ideja i malo volje pokazali su nam i učiteljica Fatka i učitelj Muhamed organiziravši druženje u vidu zajedničkog ručka na Ilidži za učenike korisnike produženog boravka.

Druženje je realizirano u petak, 8.3.2024.godine, a započelo je vožnjom gradskim prijevozom od Hrasnice do Ilidže, gdje je krajnja destinacija bio restoran brze hrane iChicken. Sama vožnja gradskim prijevozom bila je zanimljiva našim mališanima, gdje su usput na praktičnom primjeru učili o ponašanju u gradskom prijevozu i sigurnosti u saobraćaju. Po dolasku u ugostiteljski objekat  iChicken učenike je dočekalo osoblje objekta te su ih ljubazno pozdravili, pomogli im da se udobno smjeste, a potom im svima uručili i prigodan poklon –  za svakog od njih po jednu lopticu, kao podsjetnik na jednu lijepu posjetu i druženje. Za ručak im je bila poslužena pizza, kao omiljeno jelo većine njih, i sok. Tokom ručka učenici su se lijepo družili, razgovarali i usput učili o bontonu u restoranu, a  predivni ambijent restorana je dodatno uljepšao uživanje naših mališana. Kada je došlo vrijeme za polazak, osoblje restorana ih je ljubazno pozdravilo i zahvalilo im se na posjeti.

Učenici su se u prostorije produženog boravka vratili sretni, nasmijani i punog stomaka, zadovoljni i zahvalni na lijepom druženju.

                                                                                                               Pripremile: Fatka Subašić i Amra Mešić

FOTOGALERIJA