EKSKURZIJA ZA UČENIKE DEVETIH RAZREDA

Datum objave: 26.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Učenici tri odjeljenja devetih razreda proveli su četiri dana na ekskurziji u pratnji razrednih starješina Aldiane  Laličić, Nermina Vatrića i Mirele Zerem te direktora škole Ćesko Almira i pomoćnika direktora Kalić Emila. Krenuli su u jutarnjim satima 26.5.2023. u pravcu Hercegovine sa ciljem da obiđu i bolje upoznaju gradove i znamenitosti hercegovačkog kraja. Prvi u nizu gradova koje su imali priliku posjetiti bio je Konjic u kojem su učenici obišli Stari most i kuću Zuke Džumhura, a potom u Jablanici su posjetili Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“. Putujući dalje prema Neumu, učenici su obišli i nekropolu stećaka Radimlja u Stocu.

U poslijepodnevnim satima učesnici ekskurzije su doputovali u Neum i smjestili se u hotelske sobe, nakon čega je uslijedila večera. Poslije večere upriličen je večernji obilazak grada. Sljedećeg dana, 27.5.2023. učenici su nakon doručka imali priliku voziti se brodom Neumskim zaljevom. Opijeni morskim zrakom, učesnici ekskurzije su se vratili u hotel na ručak, a nakon ručka, učenici su mogli boraviti na plaži, kupati se i šetati sve do večernjih sati kada su večerali u hotelu, a potom je došlo vrijeme za odlazak u diskoteku.

U nedjelju 28.5.2023. nakon doručka uslijedila je vožnja prema Dubrovniku radi realizacije jednodnevnog izleta. Učenici su u Dubrovniku proveli dan obilazeći kulturne i historijske znamenitosti ovog grada. Ovaj izlet je trajao sve do poslijepodnevnih sati, kada su se učenici u pratnji nastavnika i direktora vratili u hotel, večerali i ponovo posjetili diskoteku.

Posljednjeg dana eksurzije, 29.5.2023. u jutarnjim satima učenici su doručkovali nakon čega je uslijedila vožnja prema Hutovom blatu, gdje je planirano krstarenje i fotosafari. Zatim su učenici posjetili Počitelj i grad Mostar. Nakon obilaska grada Mostara učenici su se uputili ka Hrasnici. Grupa je stigla u Hrasnicu u večernjim satima i time je putovanje završeno.

Nadamo se da će naši učenici dugo pamtiti ovo lijepo i zanimljivo putovanje, te da su pored lijepih uspomena ponijeli i neka korisna znanja.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA