INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA

Datum objave: 18.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA

U okviru individualnog stručnog usavršavanja, nastavnica razredne nastave Sanela Muzur je realizovala ogledni čas iz Likovne kulture. Čas je realizovan 17.12.2020. godine u II-2razredu.

Tema „Snješko Bijelić u kaputu“ je omogućila učenicima da pokažu svoju kreativnost,te spontano izraze svoj doživljaj, koristeći se bojom i kontrastom boja.Na taj način se kod djece razvija ljubav prema likovnoj umjetnosti, kreativni i stvaralački potencijal, interes za likovno stvaranje i izražavanje, te prepoznavanje estetske vrijednosti u likovnom djelu. Uz prethodnu tehničku pripremu, kritičku procjenu i uočavanje likovnog motiva, djeca su zaista uživala u samostalnom i praktičnom radu. Primjenjivali su prethodno usvojeno znanje o bojama, te načine njihovog kombinovanja, a sve u cilju predstavljanja teme.Kroz igru su razgovaralio zimskim radostima, pjevali i u svemu tome zaista uživali. Tokom časa je vladalo vedro raspoloženjeuz pozitivne emocije.

Učenici su pokazali aktivnost, istrajnost, samostalnost i urednost pri radu. Čas je realizovan u korelaciji s drugim nastavnim predmetima, što se posebno dopalo učenicima i svi su zaista uživali.

Iskrene čestitke učenicimai njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA