INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE – RADIONICA

Datum objave: 25.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Dana 18.10.2023. godine, Lejla Sarajkić-Bučan, magistrica socijalnog rada, održala je radionicu na temu „Poštujemo li različitosti?“. Radionica je održana u okviru stručnog usavršavanja, a magistrica Sarajkić-Bučan u našoj školi je zaposlena na poziciji asistenta u odjeljenju.

Radionica je realizirana na času odjeljenske zajednice u VI-2 razredu. Kroz različite mozgalice, analize slučaja i kreativni rad učenici su zaključili da su svi različiti, a da ih upravo te razlike čine posebnim. Također, kroz grupni rad i igrice povezivanja imali su priliku da se zbliže sa svojim drugarima, kao i da nauče o drugima nešto što još nisu znali. Tokom radionice vladala je pozitivna atmosfera gdje je svaki učesnik mogao slobodno iznijeti svoje mišljenje, a pored vježbanja prezentacijskih i govorničkih vještina radionica je pozitivno djelovala i na samopouzdanje i osjećaj pripadnosti.

Zahvaljujemo se našoj magistrici na zanimljivoj i korisnoj radionici koja će sigurno doprinijeti znanju i  samopouzdanju naših učenika.

Pripremila: Amra Mešić

FOTOGALERIJA