ISPRAĆAJ MATURANATA DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 28.06.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Posljednjih mjeseci na licima većine nastavnika Druge osnovne škole vidi se neka tiha sjeta. Često se mogu čuti komentari da ćemo ove maturante dugo pamtiti kao jednu veoma dobru i uspješnu generaciju. Tako je sasvim prirodno da žalimo što nam odlaze, ali se ipak radujemo njihovim uspjesima koji ih čekaju na životnom putu.

Naši maturanti su uspješno savladali sve prepreke i došli do zasluženog cilja. Nakon uspješno završenih testova eksterne mature uslijedila je zaslužena proslava – Matursko veče! Već tradicionalno ova svečanost započinje u dvorištu škole, gdje su razrednice za svoje učenike pripremile divan ispraćaj uz konfete i muziku. Maturantima i svim prisutnima se obratio direktor škole, Almir Ćesko, poželivši im sreću na životnim putevima i da svoju Drugu osnovnu školu sačuvaju u sjećanju i srcu.

Nakon ispraćaja u dvorištu škole, maturanti su se uputili ka Velikom parku na Ilidži odakle su u defileu došli do Hotela Hills, gdje je upriličena završna svečanost. Uz pjesmu i ples učenici su se oprostili od svojih nastavnika i osnovne škole spremni za nova okruženja i životna iskustva.

Dok ispraćamo ove mlade ljude u životne borbe i iskušenja, nadamo se da će sa sobom ponijeti znanja i vještine koje su stekli u Drugoj osnovnoj školi. Želimo im mnogo uspjeha, da ostvare svoje ciljeve i planove za budućnost, a što je najvažnije: da postanu dobri i čestiti ljudi!

Sretno, maturanti!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA