IZBOR DIREKTORA DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 4.05.18 Objavio: admin

U  srijedu, 28.03.2018. godine, roditelji i uposlenici „Druge osnovne škole“ su se okupili, kako bi zajedničkom odlukom i pojedinačnim odabirom odlučili o budućem direktoru ove odgojno-obrazovne ustanove.Na samom početku, prisutnim se obratila pedagogica škole, gospođa Indira Memić. U svom obraćanju s ponosom je istakla brojne uspjehe naše škole, njenu dugogodišnju tradiciju, te našu zajedničku želju da mladi budu naš najvažniji resurs, a njihov odgoj i obrazovanje naš primarni cilj. Naglasila je da su uspjesi naših učenika rezultat napornog rada i profesionalnosti nastavnika i učenika naše škole, ali i humanosti i empatije kojoj stremimo.

Nakon obraćanja pedagogice škole, uslijedilo je predstavljanje kandidata za direktora „Druge osnovne škole“,  gospodina Ćesko Almira, magistra matematike i v.d. direktora naše škole. U svom obraćanju gospodin Ćesko je između ostalog istakao ciljeve koji će doprinijeti kvalitetnijem odgoju i obrazovanju svakog djeteta. Naglasio je značaj evaluacije znanja učenika i nastavnika, unapređenja specifičnosti škole, razvijanja sposobnosti za cjeloživotno učenje, koordiniranja kvalitetnog rada školskih tijela, planiranja učeničkih radionica, te međusobne saradnje u životu i radu škole. Ponosno je istakao brojne uspješno realizovane projekte, kao i planirane projekte za period od 2018. do 2022. godine.

Svojim predstavljanjem i iskrenim riječima,  gospodin Ćesko je dotakao srca svih prisutnih. To nisu bile samo izgovorene riječi, već govor iz srca  i iskrena želja da uz unapređenje rada škole kao javne ustanove, budemo bolji ljudi, oslonac i podrška jedni drugima, pa tek onda profesionalci u svojim oblastima. Tokom predstavljanja, osjetili smo iskrene namjere da zadržimo veseli duh kolektiva, da budemo kreativni i našim učenicima omogućimo usvajanje nastavnih sadržaja na zabavan i pristupačan način, kako bi svoja usvojena znanja i vještine mogli primijeniti u stvarnom životu.

Odluku o izboru gospodina Ćesko Almira za novog direktora „Druge osnovne škole“,  svojim glasovima su potvrdili  i načelnik Općine Ilidža, te ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Ovi glasovi su još jedan dokaz i potvrda ispravnosti zajedničke odluke koju smo donijeli.

FOTOGALERIJA