IZLET NA STOJČEVAC ZA UČENIKE ŠESTIH RAZREDA

Datum objave: 13.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U ponedjeljak 6.6.2022. u jutarnjim satima sastali smo se ispred naše Druge osnovne škole sa ruksacima na leđima i velikim osmjesima na licima. Ovaj put u ruksacima nisu bile knjige, nego dekice, grickalice, sokići, sendviči… Spemni smo za izlet! Nije ni čudo da se radujemo, jer već dvije godine nismo imali nikakav izlet, pa ni na naš Stojčevac, koji je većini učenika dobro poznat.

Naša tri odjeljenja šestog razreda u pratnji razrednica, nastavnika Fahrudina Biče i pomoćnika direktora Emila Kalića, uputili su se ka izletištu. Po dolasku u prirodu, učenici su malo prezalogajili i odmah se zabavili igrom. Lopte nisu mirovale, igralo se odbojke, fudbala, između dvije vatre. Malo smo prošetali, razgledali prirodne ljepote kojima je naš Stojčevac bogat, obišli smo jezero, užinali i opet nastavili sa igrom.

Učenici su primjernim ponašanjem pokazali svoju zrelost i odgovornost prema prirodi. Pokupili su svaki papirić i travnjak je ostao besprijekotno čist nakon našeg izleta. Uz to, tokom izleta druženje je bilo na zavidnom nivou, a baš niko nije imao razloga za svađu. Malo se i pjevalo, malo više smijalo, ali svima je bilo lijepo. U povratku je bilo dosta umora, no svima je ovaj izlet ostao u lijepom sjećanju.

Nije bitno gdje idemo sve dok smo u dobrom društvu! 

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA