„Izviđačke igre“ u Drugoj osnovnoj školi

Datum objave: 5.11.19 Objavio: admin

U ponedjeljak 28. oktobra u dvorištu Druge osnovne škole u Hrasnici održane su “Izviđačke igre”, u sklopu projekta “Za bolju i zdraviju budućnost naše djece”. Nosilac projekta bio je Izviđački odred „Igman 92“ uz Udruženje 4. Viteška motorizovana brigada – Podružnica Izviđačka četa, a domaćin je bila naša Druga osnovna škola.

Učešće u takmičenju uzele su uz našu školu još i Četvrta osnovna škola Hrasnica, Peta osnovna škola Sokolovići i Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“ iz Butmira. Takmičari su bili učenici šestih razreda, a discipline su bile: povlačenje konopca, skokovi u vrećama, ubaci olovku u svoju flašu, skok udalj iz mjesta, poligon sa preprekama. Najbolje rezultate postigla je ekipa naše Druge osnovne škole osvojivši tako 1. mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi Osme osnovne škole „Amer Ćenanović“. Peta osnovna škola osvojila je 3. mjesto, a ekipa Četvrte osnovne škole osvojila je 4. mjesto.

Igre su prošle u veseloj atmosferi i druženju sa vršnjacima iz susjednih škola. Zahvaljujemo se na učešću svim učenicima i nastavnicima! Nadamo se da će ovakvi sadržaji postati tradicija u našoj školi.

FOTOGALERIJA