KANTONALNO TAKMIČENJE IZ BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI, HRVATSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI, SRPSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Datum objave: 16.05.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak 4.5.2023. u prostorijama „Prve osnovne škole“ na Ilidži održano je Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti. Takmičenju su pristupili učenici svih osnovnih škola Kantona Sarajevo uzrasta sedmog i osmog razreda. Našu „Drugu osnovnu školu“ predstavljali su učenici Ensar Brkić u kategoriji sedmih razreda i Aiša Spahović u kategoriji osmih razreda. Učenike su za takmičenje pripremale nastavnice Selma Bećirović i Irma Pamuk Fejzić.

Između 64 učesnika naš Ensar je osvojio 46 od maksimalnih 50 bodova i tako zauzeo odlično 6. mjesto. Također i naša Aiša je osvojila 36 bodova i solidno 15. mjesto među 66 takmičara.

Čestitamo našim učenicima Ensaru Brkiću i Aiši Spahović kao i nastavnicama Selmi Bećirović i Irmi Pamuk Fejzić na postignutom uspjehu i želimo im mnogo sreće na sljedećim takmičenjima!

Pripremila: Selma Bećirović