KANTONALNO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

Datum objave: 10.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Kada su učenici naše škole pristupili Školskom takmičenju iz matematike, nastavak takmičenja bio je neizvjestan zbog loše epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo u tom periodu. Međutim, stanje sa pandemijom se postepeno poboljšalo, tako da su se ostvarili uslovi za održavanje Kantonalnog takmičenja iz matematike. Da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere, s obzirom na to da je broj prijavljenih takmičara bio 256, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je naložilo da se Kantonalno takmičenje održi u 79 prijavljenih škola. Tako je i našoj Drugoj osnovnoj školi, između ostalih, pripala čast biti domaćin ovog značajnog događaja 26.4.2021. godine. Učenici su došli u škole koje pohađaju i uz poštivanje epidemioloških mjera pristupili takmičenju. Škola je za učesnike takmičenja obezbijedila sendviče i sokove.

Ispred Druge osnovne škole uslove za učešće na Kantonalnom takmičenju stekli su sljedeći učenici:

  • u kategoriji VII razreda: Imran Bradarić, Asja Hadžić i Nidal Milišić
  • u kategoriji VIII razreda: Lea Turundžić, Umihana Muslić i Nađa Čolić
  • u kategoriji IX razreda: Rania Dervišević, Almedina Kalkan i Amina Muzur

Ostvareni su sljedeći rezultati:

  • U kategoriji VII razreda: Imran Bradarić osvojio je 15. mjesto, Nidal Milišić 65. mjesto i Asja Hadžić 67. mjesto među 88 učesnika.
  • U kategoriji VIII razreda: Lea Turundžić osvojila je 17. mjesto, a Nađa Čolić 29. mjesto među 74 učesnika takmičenja.
  • U kategoriji IX razreda: Rania Dervišević osvojila je 15. mjesto, Almedina Kalkan 32. mjesto i Hana Barac 78. mjesto.

Učenike za takmičenje pripremale su nastavnice Nevenka Novović i Selma Tuhčić. Čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicama na ostvarenom uspjehu! Učestvovati na takmičenju u ovom vremenu iskušenja veliki je uspjeh za sve učenike. Nadamo se da će se takmičenja sljedeće godine realizirati u boljim epidemiološkim uslovima.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA