KINO PROJEKCIJA ZA NAŠE UČENIKE

Datum objave: 15.12.19 Objavio: admin

U utorak, 10.12.2019. godine, učenici  II i IV razreda naše škole su u pratnji svojih učiteljica i pedagogice škole, posjetili Multimedijalni centar na Ilidži-“Kino Igman“. Imali su priliku uživati u projekciji animiranog  filma „BIG TRIP“. Projekcija je bila prilagođena uzrastu učenika, a animirani film je izazvao oduševljenje naših mališana, koji su se zabavili uz omiljene junake.

Djeca su s oduševljenjem pratila avanture razigranih šumskih životinja. Najzanimljivije im je bilo kada je roda zabunom dostavila bebu pandu na pogrešnu adresu. Tada je medo odlučio organizovati ekspediciju kako bi bebu dostavio njenoj pravoj porodici. Njegov se neumorni susjed uputi s njim, kako bi mu pravio društvo na toj avanturi. Na putu susreću brbljivog pelikana, strašljivog vuka i romantičnog tigra, te se suočavaju s puno izazova. Na kraju uspiju dostaviti bebu njenoj pravoj porodici.

Svi  su zaista uživali u kvalitetnoj projekciji na velikom platnu i druženju, a ujedno su proširili svoje znanje iz medijske kulture. Svi se radujemo sljedećoj prilici za ovakav vid edukacije.