KJU „PORODIČNO SAVJETOVALIŠTE“ U POSJETI DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 23.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

KJU „Porodično savjetovalište“ Sarajevo ovog mjeseca posjetilo je našu školu i održalo niz radionica sa učenicima od 5. do 9. razreda.

Teme za radionice su bile različite odnosno prilagođene uzrastu učenika pa su tako naši učenici slušali o:

– Prijateljstvu u 5. razredima,

– Empatiji u 6. razredima,

– Reci NE u 7. razredima,

– Rješavanju konflikata u 8. razredima,

– Imam problem-kako ga riješiti u 9. razredima.

Cilj provođenja ovih radionica je unapređenje odgojno-obrazovnog sistema u smislu jačanja subjekata odgojno-obrazovnog rada, te kvalitetnije saradnje porodice, škole i šire društvene zajednice.

KJU “Porodično savjetovalište” provodi aktivnosti pružanja podrške porodici i školi u ostvarivanju odgojno-obrazovne funkcije kroz realizaciju projekta pod nazivom “Porodično u Vašoj školi”. Navedeni projekat realizira se kao jedinstven događaj sa inovativnim i kreativnim sadržajima koji našim učenicima pruža informacije o značajnim temama koje su vrlo važne za njihov uzrast, a to su: kako se nositi sa izazovima odrastanja, problemima učenja, smanjenju nepoželjnih oblika ponašanja kod učenika, sprečavanju nasilja među djecom i mladima, životnim vještinama, komunikaciji na relaciji učenik-roditelj-nastavnik, te kroz podršku nastavnicima u usvajanju dodatnih znanja i vještina neophodnih za kvalitetno provođenje odgojno-obrazovnog procesa i sl.

Zahvaljujemo se KJU Porodičnom savjetovalištu na ovom važnom projektu i na kontinuiranom pružanju psihosocijalne podrške našim učenicima kao i pomoći i zaštiti porodice kao najvažnijeg jezgra današnjeg društva.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA